Rozměry SUV

Seznamte se s různými rozměry našich modelů SUV a poznejte rozdíly mezi kompaktními, středně velkými a plnohodnotnými SUV v naší nabídce. Prostudujte si naše modely SUV a rozhodněte se, který z nich je pro vás ten pravý.

Průvodce velikostmi SUV Honda: Rozměry

Rozměry SUV se mohou mírně lišit v závislosti na roce uvedení. Níže uvedené rozměry jsou převzaty z modelů roku 2023.

Model

Délka

Šířka

Výška

Rozvor kol

Velikost zavazadlového prostoru

Honda HR-V

4340 mm

1790 mm

1582 mm

2610 mm

1289 l

Honda CR-V Plug-in Hybrid

4706 mm

1866 mm

1673 mm

2701 mm

1701 l

Honda ZR-V

4568 mm

1840 mm

1620 mm

2657 mm

1312 l

Honda e:Ny1

4387 mm

1790 mm

1584 mm

2607 mm

1136 l

Honda CR-V Full Hybrid

4706 mm

1866 mm

1673 mm

2701 mm

1634 l

Typy velikostí SUV

Kompaktní SUV

Kompaktní SUV patří mezi menší velikosti sportovních užitkových vozidel. Jejich délka se obvykle pohybuje mezi 165 a 185 palci (420–470 cm), ale můžete se setkat s různými variantami. Mnohé z nich nabízejí podobný objem zavazadlového prostoru jako jejich větší protějšky, ale může dojít k určitým kompromisům v oblasti prostoru pro cestující. Kompaktní SUV jsou skvělým rodinným vozem s prostorem pro děti vzadu a dostatkem místa pro zavazadla a další nezbytnosti.

Plnohodnotné SUV

Plnohodnotné SUV je nejen větší než kompaktní, malé a středně velké vozy, ale obvykle je také konstruováno tak, aby zvládlo větší hmotnost. Má velkou tažnou kapacitu i dostatek vnitřního prostoru. Většina SUV s délkou nad 195 až 200 palců (495–508 cm) spadá do kategorie plnohodnotných. Jedním z charakteristických rysů většího modelu jsou tři řady sedadel, takže se do něj bez problémů vejde sedm nebo osm cestujících. Plnohodnotná SUV jsou také uzpůsobena tak, aby zvládla i ten nejnáročnější terén, což usnadňuje jízdu v terénu. Tyto typy SUV jsou vhodné pro velké rodiny nebo pro ty, kteří rádi tráví čas v přírodě při kempování nebo cestování s karavanem.

SUV střední velikosti

SUV střední velikosti, jak už název napovídá, jsou větší než kompaktní, ale menší než plnohodnotné modely. Délka SUV střední velikosti se obvykle pohybuje mezi 185 a 195 palci (470–495 cm), i když i v této kategorii existuje řada rozdílů. SUV střední velikosti, která jsou ideální pro rodiny, nabízejí kombinaci zavazadlového prostoru a prostoru pro cestující. Tento typ SUV je známý svou efektivitou a praktičností a je jedním z nejoblíbenějších typů SUV na trhu.

Modely SUV Honda

Honda CR-V

Honda CR-V je SUV střední velikosti, které nabízí dostatek prostoru pro cestující i náklad. Je vybaveno úsporným hybridním systémem a odpružením, díky němuž je většina terénů snadná.

Díky výšce tohoto SUV si můžete užívat vysokou polohu sedadla, která vám zajistí dobrý výhled na silnici. Díky nejlepší spotřebě paliva ve své třídě je model CR-V skvělou volbou pro ty, kteří rádi podnikají dlouhé cesty.

Honda HR-V

Honda HR-V je plně hybridní a na plnou nádrž ujede přibližně 460 mil (740 km). Přestože se jedná o kompaktní SUV, interiér je prostorný a objem zavazadlového prostoru velkorysý.

Model HR-V je oblíbený model, který nabízí příznivou cenu a působivý výkon.

Honda ZR-V

Honda ZR-V je další SUV střední velikosti, celkově jen o trochu menší než model CR-V, ale o něco vyšší. Zavazadlový prostor je sice menší než u jiných vozů SUV Honda, ale celkový objem zavazadlového prostoru je velmi velkorysý.

Model ZR-V je navržen tak, aby podporoval aktivní životní styl, a je ideální volbou pro ty, kteří chtějí prostor a efektivitu vozu SUV, aniž by museli slevit ze svého stylu.

 

Honda e:Ny1

Honda e:Ny1 je zcela nové kompaktní SUV – plně elektrické pětidveřové SUV ideální pro život ve městě. Díky panoramatické prosklené střeše je již tak velkorysá kabina ještě prostornější. Nabízí také rychlé nabíjení, které trvá pouhých 45 minut*, takže můžete pokračovat v cestě během okamžiku.

Zavazadlový prostor sice není tak velký jako u jiných modelů, ale místa pro zavazadla je tu dost. Díky elektricky ovládaným dveřím zavazadlového prostoru nemůže být balení a vybalování vozu jednodušší.

Rozměry SUV: Nejčastější dotazy

Jaká je průměrná délka SUV?

Délka většiny vozů SUV se pohybuje mezi 14 a 18 stopami (420–550 cm), i když na obou koncích rozmezí existují rozdíly. Pro srovnání: průměrný rodinný vůz měří na délku přibližně 14,7 stopy (450 cm).

Jak vysoké je SUV v metrech?

Výška většiny vozů SUV se pohybuje mezi 1,5 a 1,8 metru.

Jaká je průměrná výška SUV?

Výška SUV se může značně lišit v závislosti na modelu a na tom, zda se jedná o kompaktní, střední nebo plnohodnotnou verzi. Průměrná výška vozů SUV se pohybuje od 5,083 do 6,3 stopy (155–192 cm).

Co je to plnohodnotné SUV?

Plnohodnotné SUV je jednou z největších kategorií vozů SUV na trhu. Lze jej definovat jako vůz se třemi řadami sedadel, který uveze sedm nebo osm cestujících.

Je standardní SUV plné velikosti?

Ano – výrobci používají pro označení plnohodnotných SUV výraz „standardní“.

 

 * Nabití z 10 % na 80 % lze dosáhnout přibližně za 45 minut při nabíjení stejnosměrným proudem o výkonu 100 kW nebo za přibližně 6 hodin při nabíjení střídavým proudem o výkonu 11 kW, a to za optimálních podmínek, například při teplotě kolem 25 °C. Skutečná doba nabíjení se může lišit v závislosti na různých faktorech, včetně stáří, typu, stavu a teploty nabíjecí jednotky a akumulátoru, počáteční úrovně nabití a podmínek prostředí, jako je venkovní teplota v místě použití. Doba dobíjení může být delší za chladnějšího počasí a v případě, že teplota akumulátoru aktivuje ochrannou technologii.

<Modely SUV Honda